Pred davnimi časi

Mala žirafa je bila rojena 25. maja davnega leta 1961…to je dan Svete Sofije!

V tistih časih so bile na trgu na voljo le igrače v obliki živali, ki živijo na kmetiji ali domačih ljubljenčkov ...

 

Ker si je gospod RAMPEAU (veliki francoski strokovnjak za izdelavo igrač iz naravnega kavčuka) želel spremembe, je nekega dne prišel do ideje, da namesto predvidljivih živali, ki so jih takrat ponujali na trgu, oblikuje žirafo. Tako eksotična divja žival je bila prva na trgu, njena velikost in oblika pa sta bili idealni tudi za oprijem majhnih dojenčkovih rok.

 

Žirafo Sophie, ki je takrat izgledala popolnoma enako kot danes, so pričeli izdelovati v četrtek, 25. maja (dan Svete Sofije), od koder izvira tudi njeno ime.

 

Bila je takojšnja uspešnica. Ko se pojavijo prvi znaki bolečih dlesni pri izraščanju zob, namreč Žirafa Sophie dojenčka pomiri in tako preneha jokati!

 

Žirafina slava se je širila od ust do ust. Od trenutka izdelave generacije za generacijami otrok in dojenčkov obožujejo zvok Žirafe Sophie, ki nastane ob stiskanju njenega trebuščka in glave!

 

VULLI, podjetje iz mesta Rumilly v francoski regiji Haute-Savoie, ves ta čas odločno nadaljuje z varovanjem skrivnosti, kako je ta igrača za dojenčka narejena.

 

Žirafa Sophie se vse do danes še vedno izdeluje “tradicionalno”, s procesom, ki vključuje več kot 14 ročnih obdelav. Narejena je iz 100% naravnega kavčuka, ki izvira iz rastlinskega soka drevesa Hevea in je popolnoma naravna.

2023, Produkcija:  Sloway izdelava spletnih trgovin