Čas negotovosti, a sprejemanja!

Zbudili smo se v čas sprememb. Obdobje, kjer nič več ni samoumevno. Kjer se sprašujemo tako o lastni prihodnosti, kot prihodnosti naših otrok. Čutimo negotovost in tesnobo, a s tem ni prav nič narobe. Občutki so namreč tukaj zato, da nas na nekaj opozorijo. Da se jim posvetimo in jih sproti razrešimo. Sprejmimo jih, vendar ne dovolimo, da ostanejo le tisti najmanj prijetni. Nobena stvar namreč ni popolnoma slaba, samo iz različnih zornih kotov jo moramo pogledati.

Tudi sama bi se lahko prepustila melanholiji, brezvolji, anksioznosti, strahu in ostalim negativnim mislim. Lahko bi se v njih potopila in nikoli več zdvignila glave nad njihovo gladino. Vendar sem se po začetnem šoku zavestno odločila, da se ne predam. Da bom iz krize prišla še močnejša. Morda težje poslovno, a osebnostno zagotovo. In ker sem pred leti dokončala študija tako komunikologije kot NLP coachinga, sem se odločila, da del tega znanja delim tudi z vami - mamicami, babicami, dedki, očeti, strici, tetami, bratranci, sestričnami ind. Na strani bom namreč ''odprla'' Oddelek Mamice meditiramo (naj vas naslov ne zavede - primeren bo prav za vse), kjer sem pripravila vodene meditacije za sprostitev, spanje, pomiritev ipd. V vsako od njih namreč vključim učinkovita in močna orodja za doseganje pozitivnih sprememb. Pomagale vam bodo, da ostanete zbrani, pomirjeni, s stiku z otrokom in samim (samo) sabo. Da z mirno roko in vzgledom vzgajate svoje najmlajše in uživate v času materinstva ne glede na dogajanje okoli vas. Kot trener nevrolingvističnega programiranja namreč iskreno verjamem v to, da so viri za uspeh v nas samih. To pomeni, da zmore človek spremeniti svoje vedenje, poglede in navade, tudi če je v okolju, ki nanj ne vpliva najbolj vzpodbudno - samo malo več truda je potrebno.

Iskreno upam, da vam bodo meditacije všeč in da me boste pri tem podprli. Zasnovala sem tudi stran www.pravijaz.si , kjer bodo na voljo tečaji, brezplačne meditacije in aktualna razmišljanja o svetu okoli nas.

Lepo vabljeni!

Sanda

Spodaj pa še nekaj pojasnil o NLP-ju (hehe, ne ni neznani leteči predmet) :)

Nevrolingvistično programiranje (NLP) je pristop k izboljšanju posameznikovega življenja z uporabo mentalnih strategij (nevro), jezikovnih vzorcev (lingvistično) ter procedur in strategij (programiranje). Z drugimi besedami, NLP verjame, da lahko vsak posameznik izboljša kvaliteto svojega življenja (ali samo določena področja) z uporabo preprostih mentalnih in jezikovnih tehnik, ki na novo programirajo doživljanje sveta v in okoli nas. To bi pomenilo, da nič v nas ni trajno zasidrano, temveč lahko vse svoje spomine, doživljanja, vedenja spremenimo z zelo sistematičnim izvajanjem določenih vaj (to je dejstvo in ima dejansko znanstveno podlago v nevro znanosti). Reprogramiramo lahko pretekle spomine, se rešimo fobij in negativnih vzorcev, izboljšamo samopodobo, motivacijo ter se znebimo anksioznosti ter strahu. Preprosto: NLP omogoča, da človek postane BOLJŠI.

Deli objavo na...

Nazaj na seznam blogov
2022, Produkcija:  Sloway izdelava spletnih trgovin